Brevet | En novell i påsktid

Brevet – Novell


Den här novellen har publicerats på YouTube.

Klicka här för att lyssna


Älskade mänsklighet, mina barn!

Jag sitter här, i min himmelska kammare, och jag har betraktat er en tid.
Och jag ser att ni vill göra rätt. Jag sitter här och jag ser er strida. Jag ser er sträva. Jag ser er plågas. Och jag ser att ni vill vara bra. Mitt sinne sträcker sig oändligt. Helt. Fullt. Över all tid som funnits. Och jag ser att ni vill vara mer. Jag ser att ni vill vara goda.

Men, ni mina lamm, ni är längre ej goda. Ni, fysiska adepter, ni har gått vilse. Älskade barn, ni har tappat fotfästet. På det mest kärleksfulla sätt jag kan, så säger jag nu till er:

– Vad håller ni på med?

Jag vet det är länge sedan nu. Då jag lade den grund, i vars ruin jag nu står. Jag vet att ni inte kommer ihåg, för då i början fanns ni ej alls. Jag skapade er vid alltings födelse. Jag speglade er från min egen själ. Skapade er till min egen avbild. För att leva och lyckas och frodas och må. Jag är god. Så jag skapade er att vara goda.

Ni står inför en uppsträckning. För jag kan inte längre observera tyst bredvid. Måhända blir detta lite jobbigt. Men lättja bygger inte kraft. För det behövs ett modigare sinne. Så misströsta inte. Tillsammans ska vi leta efter modet. Men först, så måste ni förstå.

>> Lyssna på resten av novellen på YouTube.

Brevet – Novell

Copyright © Art of Coping® All Rights Reserved.


Läs fler texter

Galleri | Art of Coping®

Author: Catrin Gärdlund