Om mig

Om mig…
Jag heter Catrin
Jag är upphovsmakaren till konceptet Art of Coping®.

Art of Coping® handlar om att hitta nödvändiga coping-strategier för att uppnå välmående, något som jag anser är väldigt viktigt i dagens samhälle.

Konst är ett sätt att förhålla sig till oroligheterna i vår vardag – antingen genom att skapa den, eller genom att uppleva den.

För mig personligen så har konst alltid varit en avgörande faktor för hur jag analyserar, reflekterar och hanterar det som sker runt mig (och inuti mig).

Jag samlar olika konstformer under konceptet Art of Coping®, och använder dessa uttryck som en form av personlig terapi. Du är just nu på bloggen. Välkommen! 🙂

Texterna som hittas här är resultatet av mitt behov av att få ett kreativt och produktivt utlopp. Inget här har skapats för kommersiella ändamål.

• Jag har inget högre syfte som jag vill uppnå.
• Jag skapar för min skull.
• Jag skapar för skapandets skull.
• Jag skapar för att jag behöver det.
• Jag skapar för att jag skapar.

Jag har på senare år börjat publicera det jag gjort.
…för om mitt skapande kan bidra till ökat välmående hos andra och ge möjligheter till en bättre hälsa, så är det en stor bonus.

Psykisk ohälsa och ständig överbelastning

Dagens digitala samhälle är väldigt oförlåtande med en konstant ström av intryck. Det är en ständig överbelastning mot vårt kognitiva system. Det system som vi behöver för att tolka och förhålla oss till olika situationer. Vi behöver det också för att förstå meningen med det som sker. Och här finns även vår förmåga att känna medkänsla. Medkänsla med andra, men också med oss själva.

Psykisk ohälsa är idag väldigt vanligt och den handlar om en stressreaktion p.g.a. överelastningen. Ofta är man tyngd av både skam- och skuldkänslor, av sorg och ibland även en känsla av att ha blivit kränkt. Det har dykt upp ett stort antal självhjälpskurser för att hantera psykisk ohälsa, med olika tips och råd – det är bra! Det ger oss en möjlighet att hitta sätt, att skapa plats för återhämtning. Men trots det tycks det inte alltid finnas tid för den återhämtning som behövs för att hinna skapa balans. Då kan konst i olika former hjälpa. Därför har jag skapat Art of Coping®.

”Att uppleva konst i olika former kan underlätta och öppna en väg till återhämtning.
Konst kan också skapa igenkänning och ge bekräftelse på att du inte är ensam.”


Catrin Gärdlund | Verksamhetsarkitekt, Stresscoach, Mindfulnessinstruktör

Catrin Gärdlund arbetar just nu som verksamhetsarkitekt, personlig coach och ledarskapscoach. Hon är också Mindfulnessinstruktör och Stresscoach. Catrin föreläser om digitalisering och stress och om de utmaningar organisationer ställs inför i den digitala revolution som pågår.

Catrin har en gedigen bakgrund från IT-sektorn och har ett flertal olika specialistområden i sin portfölj. Hon är bl. a. lösnings- och verksamhetsarkitekt och har stor kunskap i hur man optimerar efter förutsättningarna med bas i ekonomi och strategi. Hon har över 25 års erfarenhet av systematisk förändring och transformation i organisationer, där IT och digitalisering i olika former har varit ett stående inslag.

Under merparten sin yrkesverksamma tid har Catrin varit projektledare, mellanchef eller suttit i ledningsgrupper. Hon är van vid att ha kontakt med personal på alla nivåer och förstår olika gruppers behov och utmaningar.

Catrin är mycket kompetent inom sitt område. Hon är analytisk, lösningsfokuserad, informativ och pedagogisk och bidrar gärna med sin kunskap och sina erfarenheter till andra. Catrin har även en konstnärlig ådra, en kreativ drivkraft och ett stort intresse för information och kommunikation. Hon har en fallenhet för att tänka på alla delar, från effektiv teknik som är säker, till användarstöd som underlättar i vardagen. Och detta samtidigt som det blir möjligt att följa upp arbetet. Hon har en förmåga att tänka utanför boxen och har lätt för att avgöra vilka insatser som kommer göra skillnad i en given situation – på ett hållbart och robust sätt.

Personer som inspirerat Catrin är Ada Lovelace, Alan Turing, Albert Einstein, Hans Rosling, Stephen Hawkins, Nadja Praetorius, Richard Davidson, 14th Dalai Lama, Bill Gates, Steve Jobs, Russell Brand, Andy Puddicombe och Margaret Heffernan.

Catrin arbetar efter deviserna:
• ”Det ska vara lätt att göra rätt”
• ”Trygga medarbetare är friska medarbetare”
• ”Rätt förutsättningar skapar hållbart engagemang”
• ”Det är inte så lätt som man önskar, men inte heller så svårt som man tror”

Läs mer om Catrin på Linkedin.